Necati Şaşmaz - Polat Alemdar





Tuesday, September 12, 2006

Polat Alemdar Sanal Cüneyt Ülsever Değil mi?

'POLAT ALEMDAR, SANAL MEHMET ALİ AĞCA DEĞİL Mİ?'

Cüneyt Ülsever: "Kurtlar Vadisi’nin son bölümünde Polat Alemdar ve dostlarını, yüce adalet önce idama mahkûm edip sonradan bu cinayetlerin vatanın bekası için işlendiğine karar vererek beraat kararı almadı mı?"

CÜNEYT ÜLSEVER'İN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

Polat Alemdar, sanal Mehmet Ali Ağca değil mi?


MEHMET Ali Ağca’nın bayram sırasında salıverilmesi büyük şaşkınlık yarattı. Üstelik erken salıverilmesi için, hukuk ne der bilemem ama, kullanılan hesap mantığını normal insan aklı kabul etmedi. Bu hesaba göre iki cinayete birden niyetlenmek, tek cinayetten daha ucuza geliyor. İşlenen ikinci suç promosyon muamelesi görüp, işlenen diğer suçu "ucuza getiriyor".

Medya, vicdanın kabul edemediği bu durumu yerden yere vurdu.

Yine medya, Ağca’nın salıverilmesi sırasında lehine yapılan gösterileri de "küçük bir kalabalık" olarak tarif etti. Yani medyaya göre, toplum vicdanı büyük bir çoğunlukla "erken salıverilmeyi" hazmedemedi!

Ancak, benim aklım çok karıştı.

Zira, ortada büyük bir paradoks var!

* * *

Ağca’ya kızan toplum vicdanı Mehmet Ali Ağca’lara, Abdullah Çatlı’lara, Haluk Kırcı’lara vb. büyük benzerlikler gösteren sanal kahraman Polat Alemdar’ı ise büyük bir beğeni, hatta hayranlıkla izlemiyor muydu?

Kurtlar Vadisi gösterildiği her hafta seyirci rekoru kırmıyor muydu?

Medya, Polat Alemdar ve çetesini kutsamıyor muydu?

* * *

Kurtlar Vadisi’nin hepimizin nefesini tutarak izlediği son bölümünde tüm dizi boyunca durmadan, nefeslenmeden habire cinayet işleyen Polat Alemdar ve dostlarını, yüce adalet önce idama mahkûm edip sonradan bu cinayetlerin vatanın bekası için işlendiğine karar vererek beraat kararı almadı mı?

Hákim amca, Alemdar ve ekibinin öldürdüğü adamların "vatan haini" olduğuna nasıl karar verdi? Nasıl "meşru müdafaa"ya hükmetti?

Polat Alemdar’ın ifadesine dayandı! Başka delil ne aradı, ne sordu! "Siz kim oluyorsunuz, kimin hain olduğuna adalet karar verir!" demeyi aklından bile geçirmedi.

Bizler de Polat’ı bir vatan kurtaran kahraman olarak bağrımıza basmadık mı?

TV’lerde gösterilen fragmanlardan anladığımıza göre Polat Alemdar ve dava arkadaşları, 3 Şubat’ta Irak’a gidecekler ve bu sefer Amerikalılara hadlerini bildirecekler.

* * *

Peki kutsanan Kurtlar Vadisi’nde Polat’ı kurtaran ifade ile şu ifade arasında ne fark var?

"Malatya’dan akrabalarıyla gelen kardeş Adnan Ağca, İpekçi cinayetiyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: ’Türkiye’de o dönemde binlerce insan öldü. Neden onların ismi ön plana çıkarılmıyor? İpekçi, kimlere hizmet ediyordu, onu sormak gerekiyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar devam ettiği sürece bazı insanların canı yanacak. Ağca’nın misyonu, insanlık, kardeşlik ve ezilen insanların arkasında olmaktı’."

* * *

Açıkça söylenmese dahi, ima yolu ve sorularla ifade edildiği üzere Ağca’lar, Çatlı’lar, Kırcı’ların "devlet adına" hareket ettiklerine, hatta kullanıldıklarına inanan insanlar çoğunlukta. Örneğin, Kenan Evren’in Almanya’da firari Abdullah Çatlı ile görüştüğü iddiaları hiçbir zaman tatmin edici cevap bulamadı.

Sanal kahraman Polat Alemdar da dizide "devlet adına" meşru müdafaaya başvurarak cinayetler işlediğini iddia etmiyor mu? İçeride "devletliler" tarafından özel ziyaretlere mazhar olmuyor mu?

Mehmet Ali Ağca tu kaka; ama sanalı kahraman!

Ağca’lar, Çatlı’lar, Kırcı’lar suçlu; ama diğerleri emekli "devlet büyüğü"!

Bana ortada büyük bir garabet var gibi geliyor.

Necati Şaşmaz
Cüneyt Ülsever

1 Comments:

  • selam Didem.haklisin.ben de senin gibi dusunuyom.

    By Anonymous Anonymous, at 3:23 AM  

Post a Comment

<< Home