Necati Şaşmaz - Polat Alemdar





Tuesday, September 12, 2006

Akşam Gerçek Polat Alemdarla Konustu

İstanbul'da bir ambalaj atölyesinde işçi olarak çalışan 50 yaşındaki Polat Alemdar'ın Kurtlar Vadisi macerası geçen yıl başladı.

Arkadaşlarının adını çağrıştırdığı için 'Polat' diye hitap ettikleri Rum asıllı Panoyat Aranyadis, önce Şişli Müftülüğü'ne giderek Müslüman oldu. Tam bir Kurtlar Vadisi fanatiği olan Aranyadis, ardından Şişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne isimini 'Polat Alemdar' olarak değiştirmek için dava açtı. Panoyat'ın bu isteği mahkeme tarafından kabul edildi.

Alemdar, 'Hakim bile 'Kurtlar Vadisi'nden mi etkilendin, niye bu ismi istiyorsun?' diye sordu. Nüfus Müdürlüğü'ndekiler, Polat Alemdar ismini duyunca 'Tabii abi emrin olur, hemen hazırlarız nüfus kağıdınızı' dediler. Beni zaten 'Polat' diye tanıyorlardı. 'Alemdar da yakışır' dedik ve soyadını aldık' dedi. Gerçek Polat, Polat Alemdar olduktan sonra hayatında hem güzel, hem de kötü şeyler olduğunu belirterek, şunları anlattı:

Memati'yi gönderdim

'İsmimi duyan arıyor. En çok tehdit telefonlarına üzülüyorum. Arkadaşlarla Çiçek Pasajı'na gittik. Hesap geldi, nüfus cüzdanımı gösterip, şaka yollu 'Polat'tan hesap istemeye utanmıyor musun?' deyince garson 'ne parası abi buraya gelmeniz bile onur' dedi. Hesabı güç bela ödedik.' AKŞAM'a içini döken gerçek Polat Alemdar, vedalaşırken bir yandan da gülerek, 'İşten kovulursanız haber verin ha. Memati'yi gönderirim' demekten de geri kalmıyor.

Gül KİREKLO / İSTANBUL

AMBALAJ KONSEYİ

Dizideki Polat gibi şaşaalı bir hayatı olmadığını, ambalaj atölyesinde çalıştığını belirten Polat Alemdar, 'Kendi yağımızla kavruluyoruz işte. 35 senedir, ambalaj işinde çalışıyorum. İşyerindeki arkadaşlar benimle kafa buluyor. Hatta bizim de burada bir konseyimiz var. Ben 'Baron'um, Ömer Yılmaz arkadaşımız 'Halo', Erkan Bayraktar arkadaşımız 'İplikçi', Kerem Aslı arkadaşımız 'Memati', Aziz Ünal arkadaşımız ise 'Avukat Nizamettin' oluyor' dedi.

Necati Şaşmaz
Akşam Gazetesi

1 Comments:

  • Bence o kendisi nasil oyle de olmamli.chunki o yakishikli,akilli,blimli Necati.o polat degil..........

    By Anonymous Anonymous, at 3:27 AM  

Post a Comment

<< Home